Ads

Digital clock

jom kita kawan

Monday, September 21, 2015

PNGK tinggi vs PNGK rendah!!

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...


Sihat ke?

Ni ida copy dari fb..Cuba korang tengok apa yang interviewer ni share?
Habiskan baca tau..

Ida pun Alumni UNIMAS..Ingat lagi masa masih lagi belajar kat UNIMAS,kalau orang tanya "belajar kat mana",then bila ida jawab UNIMAS,mesti orang tanya coarse apa?
Bila ida bagitahu civil engineering,mesti tanya coarse lelong ke?
Kenapa tak ambik engineering kat semenanjung?

So,jangan pedulikan apa orang cakap
Jangan peduli apa orang nak komn pasal PNGK.
Yang penting SELF CONFIDENCE, PR & PANDAI BAWAK DIRI!!









Dimana ramai sangat yang komen bagitahu cabaran mencari kerja..itu pada tahun 2010..zaman ida cari kerja..

dan ida lagi share pasal  Pengalaman MEncari Kerja 2015
hihiihi..kot2 la bermanfaat bagi korang yang sedang nak mencari untuk tukar kerja..

So,yang baik ambik iktibar
yang macam pelik jer,abaikan..

ida share apa yang terlintas jer..
Selamat majujaya semua



3 comments:

  1. Spot on! High cgpa is nothing if your attitude is 3rd class.

    ReplyDelete
  2. Spot on! High cgpa is nothing if your attitude is 3rd class.

    ReplyDelete