Ads

Digital clock

jom kita kawan

Friday, September 18, 2015

Bagus ke Nutriwhite Shaklee??



Terima Kasih Allah... 

Assalamualaikum sahabat...

Nutriwhite Shaklee Review




Set Nutriwhite Shaklee dihasilkan daripada bahan semula jadi dan bebas bahan kimia dan amat berkesan untuk penjagaan kulit muka.


Produk ini menjadikan kulit muka sihat dan bersih dengan bahan bahan seperti rumpai laut, Alga hijau, dan strawberi begonia dan lain lain. 

Selepas 3 tahun saintis jepun dan amerika Shaklee bekerjasama mengkaji. 16 bahan semulajadi terbaik telah terpilih.


Antara Kelebihan dan kesan Nutriwhite Shaklee yang diperolehi pengguna dengan Penggunaan Set ini ialah


1. Membantu mengawal keradangan kulit
2. Pengurangan tompokan pada kulit
3. Memberi kelegaan pada kulit
4. Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
5. Melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
6. Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
7. Membuang toksin


Apa yang best dan buatkan Mazni suka tentang Set Nutriwhite ialah guna sikit je, satu calit menghasilkan buih yang sangat banyak. 


Memang sangat jimat dan murah harga nya.. Boleh cuci satu muka dengan sekali cucian.


Harga Runcit Set Nutriwhite Shaklee




Nutriwhite Shaklee | Gentle Deep Foaming Cleanser | Apa Kata Mereka?




Assalamu'alaikum Wrmbth, Jom jawab teka teki ni. Ada tak produk kualiti tinggi pada harga berpatutan?

Ada ke? Zaman sekarang ni semua mahal. Memang ada, antaranya Nutriwhite Gentle deep foaming cleanser dan setnya yang lain.

Kenapa Ida berani cakap macam tu? Sebab dalam banyak banyak produk Ida guna, semua ada bahan kimia. Memanglah wangi dan banyak buih.

Tapi bila tengok kandungan semua bahan kimia. Brand dah gah. iklan selalu keluar tv.

Rupa rupanya indah khabar dari rupa. Cuba korang baca sendri. Seram tu





Meremang bulu roma kan. Setiap bulan kita cuci muka nak bersih dan sihat. Rupa rupanya diam diam kita sedang racun diri sendiri. Macam yang ida selalu belikan pencuci muka untuk husband.

Set Nutriwhite skin care mempunyai review dan testimoni yang baik. Kesan pada kulit pun positif.

Memang takde sebarang bahan kimia yang memudaratkan. Semua dari sumber semulajadi. Memang berbaloi. Insyaallah. Harga set nutriwhite pun sangat berpatutan.

Berapa Lama Kita Boleh Gunakan?
Satu Gentle deep foaming cleanser ni boleh tahan 12bulan. 
Pakai sikit je. Anda mesti suke

Lagi best lelaki perempuan boleh pakai. Memang serasi dengan kulit kami sekeluarga. Insyaallah mesti cubakan. Kesan utama produk shaklee ni untuk membersih dan menyegarkan kulit.

Bahan bahan dalam pencuci muka yang gojes ni
Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit
Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit
Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. 
Melembut dan menyegarkan kulit







Selepas pakai pencuci muka ni, kulit rasa lebih lembut dan licin. Sehalus salju gitu. Hihi.

Kenapa Pencuci Muka Ni Tak Wangi? Satu perbezaan besar pencuci muka ni dengan brand GAH tu, Nutriwhite ni tak wangi. Bau dia biasa biasa je.

Sebabnya dia tak tambah pun pengawet dan sebagainy dalam ni. Yang wangi tu bahan kimia. Takpelah kan, bau dia pun ok je.




Sijil Halal Produk Shaklee



Tepek2 kat muka, Hihi Semua produk Shaklee Alhamdulillah ada sijil halal Amerika dan diperakui JAKIM. Boleh baca dalam ni. 

Berapa harga Pencuci Muka Gentle Deep Foaming Ni?
Harga runcitnya RM119 saja. Tahan setahun kan. Besarnya 150ml


Nutriwhite Shaklee | Overnight Renewal Whitening Cream | Sejauh Mana Keberkesanannya?


Set ini bertujuan untuk penjagaan kesihatan kulit daripada luar. Lebih lebih lagi sekiranya kita selalu kerja luar. Sinaran matahari dan pencemaran akan menyebabkan kulit kita terdedah kepada kerosakan dan penyakit.

Orang pomuan macam kita kan banyak keje luar. Engineer dan arkitek, nak kena site visit lagi.

Mesti uols pun camtu gakkan. 

Kerja dalam opis pulak, aircond kuat sangat, kulit jadi kering. Kesian kulit kita ni, menggelupas

Kulit adalah organ paling besar pada badan kita. Lebih lebih lagi bagi wanita, kulit yang cantik dan sihat adalah aset yang penting untuk dijaga.

Suami mana yang tak suka melihat isteri berdahi licin dan berkulit gebu. Anda pun jeles dengan kawan kawan yang ada kulit cantik bersinar kan. Memang lumrah manusia, kita sentiasa mengejar kesempurnaan.

Kenapa Perlu Menggunakan Overnight Renewal Whitening Cream?


Pada waktu malam semasa kita tidur, seluruh sistem badan sedang mengalami pemulihan. Otot otot direhatkan, degupan jantung pun menjadi lebih tenang.

Sel sel rosak dan mati perlu digantikan dengan yang baru. Pendek kata, waktu servis bagi badan kita adalah semasa tidur.

Inilah yang menyebabkan saintis di Shaklee mengkaji kaedah secara semulajadi / natural untuk mendapatkan pemulihan kulit sewaktu tidur.

Hasil kajia diseluruh dunia, 16 bahan telah pun terpilih dan dirumus menjadi produk kesihatan kulit Nutriwhite keluaran Shaklee.
Usaha selama 3 tahun ini telah membuahkan hasil. Kesan positif daripada produk ini adalah

Mengembalikan proses keremajaan kulit semasa kita tidur dengan membekalkan nutrien semulajadi yang diperlukan kulit bagi tujuan pemulihan.
Pengguna akan mula merasai perbezaannya. Kulit wajah akan menjadi lebih halus dan lembut, dan tampak lebih cerah keesokan pagi harinya.


Rahsia Bahan Bahan di Sebalik Overnight Renewal Whitening Cream
Vitamin C aktif didalam ramuan akan mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
Kelembapan kulit dari luar kedalam insyaallah dikembalikan. Kulit nampak lebih sihat
Kulit nampak lebih cerah dan radang berkurangan dengan penggunaan Scullcap

Berat satu bekas Nutriwhite Overnight dan berharga runcit RM225. 



Nutriwhite Shaklee | Ultimate Protection Whitening Lotion | Berkesan ke?



Apa fungsi Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion ni?

Sebelum jawab soalan tu, penting untuk kita tahu apa dia SPF 15 ni?

SPF ni nama singkatan bagi Sun Protector Factor. Membawa maksud berapa lama kita boleh tededah pada cahaya matahari tanpa sunburn.

Ini dipengaruhi oleh warna kulit juga. Lebih gelap kulit kita, lebih tinggi kebolehan menahan diri dari sunburn.
Dan dengan menggunakan produk perlindungan dari cahaya matahari, kulit kita akan terlindung dari terik matahari. Taklah kehilangan seri.

Nampak kusam dan kering menggelupas. Akak akak yang kerja engineer dan site supervisor memang kena guna produk macam ni sebab kena selalu site visit.


Ultimate Protection Whitening Lotion SPF15 ni akan melindungi orang yang mempunyai kulit dengan bacaan SPF 15 untuk perlindungan selama 15 x 10minit = 150 minit dibawah matahari.


Krim ni berfungsi dengan

Membantu Mengelakkan kerosakan dari matahari 
Mengurangkan keradangan kerana terdedah sinaran terik matahari
Memberi Perlindungan pada kulit disamping bertindak sebagai pelembap pelbagai fungsi
Perlindungan kulit terhadap pencemaran alam sekitar.
Jika vitamin E Shaklee digunakan untuk mencantikkan kulit dari dalam, maka set ini untuk menjaga kesihatan luaran. 


Produk ini sebahagian dari Set Nutriwhite skin care. Bagi mendapat kesan terbaik, perlu mencuba semua produk ni ek.



Sebenarnya vitamin E tu pun boleh buat masker. Best tu.


Cara Menggunakan Ultimate Protection UPF

Krim disapu pada waktu siang sebagai perlindungan matahari
Sapu dibahagian terdedah pada matahari seperti seluruh kulit muka kecuali bahagian 

Harga runcit produk ini adalah RM200. Nak harga dan keitimewaan menjadi ahli? Ada 2 cara


Cara pertama jadi ahli Shaklee dan anda layak dapat diskaun daripada harga runcit. Macam mana nak jadi ahli Shaklee? Senang saja..

Hubungi ida melalui WHATSAPP/TELEGRAM/SMS +6012 6818241.



Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Ida akan bantu anda. Boleh hubungi Ida di



SMS / Whatsupp: 
012 6818241 
ID Shaklee: 1090086

No comments:

Post a Comment