Ads

Digital clock

jom kita kawan

Friday, September 18, 2015

Apa yang kita Expect Anak akan Buat??

Terima Kasih Allah...

 Assalamualaikum sahabat...

Banyak la pulak entry hari ni kan???hihihi
Ok ni dah last dah..pasni nak balik dah..
balik date dengan pakwe kecik ni

Ida ni peminat cerita Korea..so,ida selalu nak jadi cool macam mak2 orang Korea. anak2 mat saleh ke? atau paling tidal lebih cool dari abinya! hahahah berangan jer lebih
(tak salah berangan kan?tak kena bayar pun.. :P)

Salah satu yang husband selalu tunjuk yang dia cool ialah dia tak kesah kalau anak main selut.
atau boleh dikatakan kat tempat ida duduk ni panggil "main jejek",  makan aiskrim,main mainan dengan sepahnya(tapi ammar kena kemas balik..berlumba dengannya kemas masuk bakul)

Katanya..tak de nyer kena penyakit,budak2 memang nak explore benda2 yang diorang tak pernah rasa

so,tadaaaaa..tq abi (erkk..ummi memendam rasa.ok.you win!)
as as usual ummi akan campurkan mealsahke dalam susu n bagi vit.c untuk awak..
serik awak akan demam macam dulu..


Dan beberapa hari yang lepas Ida nak solat maghrib,and Ammar meragam..tak bagi ida solat
You all yang ada anak baya ammar ni memang tahu la kan kalau budak2 mengamuk macam mana kan?Husband pulak takde..(baru jer balik ke penang)..

Fuhh..mencabar keimanan betul..
Pada mulanya ida biar jer dia nangis sebab perlahan jer and memang dibuat2 nangis jer..
tapi bila ida nak angkat takbir, makin kuat..masuk bilik solat dan berdiri pegang lutut ida..memang xboleh solat..

Apa yang ida buat ialah berhenti solat dan pegang bahu ammar
i: "ammar,kenapa ni?ammar nak apa?"
ammar: " nanaaaakk"
i:"ok.ammar nanak apa?"
ammar:" nanak allahuakhbar" (mungkin maksud dia tak nak saya solat)
i:"tak boleh la cmtu..kalau ummi tak allahuakhbar,nanti Allah marah ummi..sian ummi(sambil buat muka sedih)"
ammar:(diamm)mungkin setuju dengan apa yang ida cuba sampaikan
i:"ok,sekarang ammar tunggu umi kejap yer?tunggu kat sini jer(saya bentang 1 lagi sejadah untuk dia)
ammar: sambung nangis balik yang dibuat2 jer

i:so i tanya dia balik" ammar nak ke Allah marah ummi? nanti Allah marah ammar jugak sebab buat ummi?nak?nak Allah marah?"

diam........
what i expect is dia akan geleng kepala sebab biasanya dia akan geleng tak nak Allah marah

BUT...

He is nodded his head!!

hahahahhaahhahaha ok..it hits me..
he is just a 1year and 8 months child
im just fine dear..and im realyze that i cant be as cooler as your abi..



No comments:

Post a Comment