Ads

Digital clock

jom kita kawan

Thursday, December 19, 2013

Bila g buat buku PINK

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...

bila g buat buku PINK???passport merah..hihihi Kad untuk ibu mengandung yg kaler pink kan??kan??
ok..ana g buat pada bulan 5 sebab lepas 3x cek pada bulan 4,1 line je kuar kt alat uji.balik jer honeymoon dari Indonesia,trus cek..-ve..awl bln 5,-ve lg..tp 20.5,alhamdulillah 2 line kuar..

perkara utama terfikir ialah nak g buat buku kt klinik berdekatan.
so ana pun pegi la buat buku..lama jgk la ambik masa..hmapir stengah hari jugak..biasalah..klinik kerajaan,
ibu2 mengandung yg dtg nk cek perut pun ramai jgk..
so normal test yang kena buat,ambik tekanan darah,air kencing,hb..
tekanan darah 100/60,air kncing nurse ckp ok..tp HB,anemia..:(

so sibukla menggoogle cmna nk tmbh darah..
mkn kerang,sayur pucuk manis,makan daun jambu batu,ikan bilis..

semua pun sy makan..tp next check up,HB masih rendah..9.7,9.5..
masa tu nurse bg penerangan kompilasi kalau HB rendah..kalau dekat2 nk bersalin,HB masih LOW,mmg kena tahan..itu yg paling xnak..
dari ari ke hari,usha punya usha,mak sedara rekemenkan product SHAKLEE..
so try la tnya kwn yg dia syorkan tu..leh thn gk mahal brg2 shaklee ni..dlm hati je lh..hihihi

tp biasalah.mahal pun kalau dia boleh tambahkan darah,it's worth right??
lepas dipromote :

Vitalea sje = rm 78.00 Vitalea + bcomp = rm 120.00 Vitalea + bcomp + ostem + vita c = rm198.00 Vitalea + bcomp+ ostem + c + esp = 315.00


so i beli set yg ke3 tu.untuk kandungan 0-3bln(TRIMESTER PERTAMA) 

ni la set dia..almost RM 200 kn???

but its worth coz next check up i got 10.2..its better than b4..
alhamdulillah dan sekarang HB dah normal..11.5,11.7..
so no worries anymore..tmbah2 sekarang ni i mkn jgk ESP tuk kulit kusam..
masa kita preggy ni,kdg2 mls nk solek2,pakai bedak,cuci muka..sgt la malas..

tp alhamdulillah ESP ni elok untuk kulit..tp xleh lawan kulit siti nurhaliza lg la kan????
dia pakai SIMPLYSITI..hikhikhi

itu je lh tuk ari jumaat yg barakah ni.
oh yer...so sesape nk tnya or nk order,leh komen or pm terus kt fb yer..
xpun whatapps jer laju2 kt 012-6818241-ida

hihihi
sekian.

wassalam

No comments:

Post a Comment