Ads

Digital clock

jom kita kawan

Wednesday, March 16, 2016

DIABETIS MELITUS



Terima Kasih Allah... 

Assalamualaikum sahabat...

Perkongsian untuk mereka yang mengidap diabetes!

Balik dari klinik mak kelihatan gusar

Aku cuba tanya

"doktor cakap apa mak?"

"Mak ada kencing manis bacaan 16"

Tak pernah mak ada kencing manis, tampak risau melanda air mukanya

Mulai saat itu dia mula pantang air manis makanan bergula dan mulai risau jika takut berdarah

Hari first dia makan ubat kencing manis dia cakap sakit dada

Lepas tu dia cakap tak selesa badan kulit jadi kering dan naik ruam kena dok minum air banyak sangat katanya

Last last suggest pada mak

"Mak start baliklah minum vivix, mak jangan dok selang dah"

Dulu mak minum vivix sebab masalah lutut yang menyukarkan mak solat berdiri

Lepas dah ok, alhamdulillah mak solat macam biasa dan dia kurangkan pengambilan vivix kalau rasa sakit baru dia minum

Tapi sekarang saya mintk dia jangan skip dari minum vivix setiap hari

Hari ni alhamdulillah setelah hampir 3 bulan bacaan dah makin normal 5.8

Bacaan dulu

16 
15 
5.5 
7.8 

Dan sekarang sekitar 5.8 ke 7 sahaja

Hari ni mak cakap "boleh dah kot no nak makan roti canai ni"

Hahahha kami sambung gelak bersama-sama

Anda salah seorang yang mengidap diabetes?

 

Jom contact ida  +6012 6818241 untuk harga terjimat

atau order je kat 


Moga bermanfaat ;)

No comments:

Post a Comment