Ads

Digital clock

jom kita kawan

Thursday, October 2, 2014

NAK KURUS ATAU NAK GEMUK???

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...


Ukur berat anda (dalam kilogram) dan tinggi anda (dalam meter). BMI boleh dikira menggunakan formula di bawah:

Berat (kg)
= --------------------------------
Tinggi (m) x tinggi (m)

Formula ini tidak boleh digunakan oleh:


Orang yang berusia 18 tahun ke bawah

Orang yang mengandung atau menyusukan anak

Orang yang terlalu tua (yang lemah)

Ahli sukan yang aktif dan ahli bina badan

Setelah mendapat BMI anda lihat carta di bawah untuk menentukan sama ada anda gemuk atau tidak. 

BODY MASS INDEX
Status BMI

Kurus kurang 20.6
Normal 20.7 - 26.4
Gemuk 26.5 - 30.9
Obese 31.0 - 45.2
Bahaya lebih 45.3

Contoh pengiraan:

Berat badan = 60kg 

Tinggi = 150 cm iaitu 1.5 meter

Oleh itu BMI = 60 / (1.5 x 1.5)

= 60 / 2.25

= 26.67 iaitu gemuk


SO kt sini ida ada sertakan yang mana 1 SET IDAMAN korang..

kalau yang BMI kurang dari 20.6, korang MMG kena tambah berat badan..sbb bila kurus,badan jadi lemah jer..ini ida sendiri yang rasa ok..(mmg ida tgh ambik esp untuk tmbh berat badan ni)

korang kena ambik set ni untuk tambah berat badan


MEALSHAKE
-mengandungi 24 jenis VITAMIN
-KAYA  DGN PROTEIN DAN BEBAS LAKTOSA(TIADA ALAHAN SUSU LEMBU)
- Menambahkan selera makan/Rangsang selera makan untuk anak2 atau warga emas
-rasa vanilla yg sedap
-menyahtoksin dan racun dengan kandungan serat
-mengembalikan seri wajah kerana ada vit.b
-membantu tumbesaran dgn zat untuk kuatkan tulang
-ANTI-OKSIDAN

B-Complex
-Vitamin B yg membantu bebaskan tenaga daripada makanan kita
-dapat mengawal stress
-membantu mengekalkan tisu ottak yg sihat
-memainkan peranan dalam pembetukan sel darah merah
-membantu mengelakkan sawan?epilepsi
-memberi imunisasi yang kuat
-
Vitalea
- mengandungi 12 vitamin dan 7 garam mineral untuk topup balik nutrisi yang kurang dalam badan .
-membantu kecergasan tubuh
-membantu perkembangan tubuh kanak2
-membantu meningkatkan metabolisme & awet muda
bantu kesihatan organ buah pinggang,jantung& hati
 ORDER KAT SINI!!


Dan kalau korang dpt BMI > 26.5..AWAS!!!!kena jaga pengambilan makana dari sekarang.
bukan xboleh makan tapi kena kawal..jgn ikut dan makan jer...sbb bila berat badan berlebihan,risiko yang selalu kita akan dapat ialah

1)darah tinggi
2)kencing manis
3)jantung
4)kolestrol tinggi

so boleh la turunkan berat badan dgn set ni

ORDER SINI!!


nak beli salah 1 jer pun boleh..contact ida nti ida consult korang.

apa2 jom tanya2 dulu ok ;-)
ada FREEGIFT
FREE CONSULTATION
FREE POSTAGE-depend pada barang yg anda nak..


nk tahu lebih laanjut,boleh jer wasap ida kt
012-681 8241 ida omar


3 comments:

  1. Assalamu'alaikum... Duk Mano saing.ApA kbr? Semoga terus success dunia akhirat....
    Komen: ambe nk kurus sikit.xse doh alah ke gemuk...kesian ko tukang jahit...kerek nk kena jahit baju ambe...(aci dok komen gini)

    -mokda-

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokda..pm address..nak bagi 1 produk tuk kurus spt yang diidamkan.hihihi

      Delete
  2. hihihi..waalaikumussalam da..alhamdulillah sihat..aci jer komen cmna pun..
    bags2..jom kita kurangkan berat badan!!!

    ReplyDelete