Ads

Digital clock

jom kita kawan

Wednesday, October 7, 2015

Nak anak bijak?fokus?



Terima Kasih Allah... 

Assalamualaikum sahabat...

Perkongsian dari seorang sahabat bergelar doktor dan juga distrubitor shaklee ;)

Untuk ibu yang hamil dan menyusukan anak!!

Nak anak bijak? Mampu fokus dgn baik?
Soalan pesakit,'doktor, pregnant kena makan apa? Apa supplement kena ambik?'

Doctor: ambik ubat tambah darah, ambik calcium dan yang sgt penting ambik Supplement Omega 3 fatty acid.
Sebab Omega 3, ni la yang akan diperlukan dalam kuantiti sgt byk untuk bina otak bayi dalam perut, penglihatan dan sistem saraf. Kalau tak cukup, nanti tak mantapla pembinaannya.

Dulu specialist aneasth aku yang pesan suh aku ambik benda ni masa aku houseman. Dia yang ajar. Sebab doktor2, mmg kiasu nak anak cerdik, sihat dan bla bla, jadi drg ambik supplement ni walaupun klinik kesihatan tak sediakan. Kami beli sendirilah. Mestilahh!!

Omega 3 ni ada dalam ikan laut dalam tapi ikan2 yg ada omega 3 ni kita tak boleh makan selalu sb ada merkuri. Ditakuti merkuri poisoning. So janganlah u mkn sardin dan tuna selalu kalau mengandung. Bahaya!!

Kalau tak boleh makan, nak ambik mana? Sebab tu American Pregnancy Association suggest for pregnant and breastfeeding mother to take supplement for Omega 3 fatty acid. Because your baby need this in big amount. Huge amount.

Research has shown that baby born from mother with adequate Omega 3 fatty acid has better visual function, congnitive development and longer, better attention span.

Dalam erti kata lain, anak kita akan lebih peka, lebih fokus dan lebih bijak.
Kalau tak faham, tak sure can pm me for more information.

Can order Shaklee Omega Guard from me.
Hopefully I will be able to help.

 +60126818241

No comments:

Post a Comment