Ads

Digital clock

jom kita kawan

Saturday, January 25, 2014

SET BERSALIN SHAKLEE MEMANG TERBAIKK!!!

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...

Warning : entry kali ini agak panjang..sila sediakan sepinggan nasi dan segelas hot choc untuk teruskan bacaan..hihihi ;)

Hari ni saya nak share dgn anda tentang satu lagi produk yang saya sendiri gunakan dan sangat berkesan iaitu set bersalin shaklee.. tambahan lagi ini pengalaman anak pertama.

6th Jan 2013
Muhammad Ammar Syahmi bin Syaroul Syahidan

PENGAMBILAN SET BERSALIN SEJAK AWAL MENGANDUNG

RASA SIHAT,CERGAS,TIADA ALAHAN DAN TIDAK STRESS

buat pertama kalinya saya terpikir smada rasa ini adakah normal bagi semua ibu2 mengandung atau disebabkan saya mengambil set bersalin shaklee??
sebagai engineer,kelaur masuk site memang rutin kerja harian dan sy alhamdulillah tiada halangan langsung memandu kembara pemberian syarikat untuk keluar masuk site.
tetapi di penghujung kehamilan,sy tidak lagi memandu masuk site.tupang kawan2 sekerja jer..itupun sebab suami xizinkan..padahal sy rasa ok jer..hihihi

dan semasa kelahiran Ammar pun,alhamdulillah semuanya dipermudahkan.

keadaan dalam labour room

tempoh sakit yang tidak lama..
pukul 11.00pm 5hb.1.14, nurse bertugas periksa lagi bukaan..
11.15pm-air ketuban pecah..
nurse bertugas terus bawa saya ke labour room.
kt pintu masuk labour room,suami dh sedia menunggu..tp nurse2 kt hospital lipis xbagi masuk lg..nanti diorang akan panggil suami bila jalan dah buka 8cm.
rasa sakit setiap 3-4mnt sekali..tapi masih boleh bercakap dan sembang2 dengan nurse kt situ
dalah hati hanya Tuhan yang tahu..

**bakal ibu sekalian,tolong amalkan DOA NABI YUNUS DAN DOA2 YANG SEPATUTNYA K..plg neves pn,istighfar byk2..doa2 amalan boleh tgk kt entry AMALAN KETIKA HAMIL ..

12.15,skali lagi nurse kat labourroom memeriksa jalan.kali ni,rasa sakit makin kerap..stiap 2mnt skli sy pikir..
bukaan 7cm,12.30,suami dipanggil masuk.
dan 1.05am 6.5.14,keluarlah bayi lelaki seberat 2.90kg.
ALHAMDULILLAH..SYUKUR YA ALLAH!!!


selepas bersalin
dihantar semual ke wad..bayi mula menangis,tapi malangnye sy tidak mahir untuk menyusukan bayi..kesian anak ummi..tp Alhamdulillah,boleh jgk menyusu..tp susu pulak xde..sedih rasa.kesian baby yg baru keluar,kelaparan..ptgnya,sy dibenarkan keluar..

sampai je kt rumah,suami buatkan air susu+ESP..
dan sy masih cuba untuk menyusukan baby..
Esoknya,miracle happen..sebelum susukan anak,sy cuba tekan tuk tgk susu ada ke xde..
Subhanallah..hanya Tuhan tahu time tu..terus susukan anak..sampai ke arini..masalah susu mmg xde..
dan sy pula langsung xrasa penat..walaupun anak menyusu sangaaaaatttt kuat...maklumlah..ank lelaki kn..hihihi

dan Jaundice pun terkawal..2x ambik darah,masih terkawal.xperlu admit ke hospital..alhamdulillah

dan impian sy,sy akan membekalkan susu badan bila sy mula kerja nanti hinggalah anak berumur 2tahun..moga dipermudahkan..Insyaallah.

Mari sama2 bersyukur kerana produk Shaklee yang sangat membantu dalam hal ni..

SUPPLY vs DEMAND
vit shaklee ni bukan saja sbgai milk booster,tetapi jauh lebih penting..ia melengkapi keperluan nutrien agar sy sebagai 'Supply' mampu menampung 'Demand' dari anak yang menyusu.
dan ibu2,haruslah makan makanan yang berkhasiat dan minum air sekurang2nya 3liter sehari.
ini untuk pastikan IBU sentiasa sihat dan cergas terutama pada awal kelahiran bayi.

tapi apapun,kita cuma berusaha lakukan yang terbaik dan yakinlah Allah pasti beri a=ganjaran pada mereka yang berusaha.

dan dapatkan nasihat dari mereka yang lebih pakar jika mengalami masalah dalam breasfeeding.
Pemberian SUSU FORMULA bukanlah 1 jalan penyelesaian,sebaliknya KESILAPAN TERBESAR dan faktor utama MENGGAGALKAN penyusuan susu ibu sepenuhnya.


jom tgk serba sedikit tentang set bersalin Shaklee yang sy ambik



SET BERSALIN SHAKLEE yang lengkap khasiatnya untuk keperluan ibu dan bayi.

Inilah Set Bersalin Shaklee yang saya gunakan.Alhamdulillah,memandangkan saya sendiri dah merasai semua ni,sy rasa bertanggungjawab untuk berkongsi kebaikannya dengan
semua orang.terutama ibu bapa,bakal ibu dan bakal bapa,agar semua bayi dapat manfaat susu ibu sepenuhnya.

maklumat lanjut tentang produk shaklee dalam set bersalin

nak order boleh order kt sini..dan kalau nak suruh ida consult dulu pun boleh
nak beli sendiri boleh click kt bawah ni..mana yang xnak,boleh jer untick ok!




1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.




Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2) Vitamin-C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.


3) B-Complex

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.


4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.


5) Ostematrix (Calcium and Magnesium)

Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.


Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.


Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.


6) OmegaGuard (EPA and DHA)

DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.

Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. 

Atas sebab ini pakar mencadangkan supliment Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri. 

Omega 3 juga membantu pembakaran lemak, dan membantu ibu kembali slim dengan lebih cepat selepas bersalin. 




7) Zinc Complex (Selepas bersalin)

Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.



8) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu - as MILK BOOSTER)

Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.
moga bermanfaat yer sahabat sekalian..

untuk pertanyaan,repeat order,berminat nk jd keluarga shaklee,boleh Whatsapp sy di 012-6818241
or omarida.hab@gmail.com 
or PM kt FB yer

wassalam



No comments:

Post a Comment