Ads

Digital clock

jom kita kawan

Friday, May 17, 2013

duit VS umo

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...

okay..mood ana biasa jer..relax2 jer..hihi tapi sambil2 gah tggu barang nak print out,tetiber terpikir sal duit.heran sbb ramai yang kejor duit..nape ekk??
hihihi
'ame kalau xde duit,cmno nk mkn yop??'
'xdo duit,cmno nk idup??'

bkn rezeki dari Allah ker??

duit/rezeki yang halal sentiasa cukup walaupun hidup berlapan/ber10/ber16..
duit songsang yang masuk kedalam dompet kita,walaupun 1 million,2 hari je boleh habis.
lepas tu pikir..."apa aku beli ekk??"apa aku buat duit 2M smlm ekk??"

makin tggi umo,makin xterkejar duit.makin tua,duit nk buat apa lg??dah tua kena banyakkan amal jer..duit tu gunalah untuk amal kita yg akan jadi teman setia kita dalam kubur nanti..
nk berseronok xsalah,tp ada caranya..
(tetiber terngiang2 lagu raihan kt telinga.)berhibur tiada salahnya...bla..bla..bla..

##pitam tgk org2 tua makin tamak mengejar duit..jangan selalu bercakap pasal duit..xelok untuk hati..kerana hati kita sentiasa terumbang ambing kalau xdijaga##pitamlagi##

wassalam

No comments:

Post a Comment