Ads

Digital clock

jom kita kawan

Monday, April 15, 2013

Yokkk ke Medan,pakk!!!

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...

12.04.2013 yokkkkkk ke medan pakk!!!hihihi flite pkul 9.21 pm..dan akan tiba di Polonia Airport pada pukul 9.21pm jgk..ini kerana waktu kt sana lewat 1 jam dari malaysia.dan masa penerbangan selama 53 minit sahaja.dekat je kaannnnn????
tetapi oleh kerana Airasia ni mmg terkenal dgn flitenya yg suka delay,maka dengan ini flite ana telah delay 1 jam dan akan bertolak pada pukul 10.20 malam.


mnunggu pelepasan..huhhh..bored face

ni semua yg mnggu nk ke medan.diorg dh Q tp pas announcement semua muka bengkek je duduk balik..
hihihihi 

so kami g lepak kt Dunkin Donuts..
beli 2 sandwich,1 iced latte,1 i choc.total rm 33.80..maveles kan????
##pitamjap##

naik je flite tu,lepas je diorg brief sal safety,Flite Atendant akan dtg ke seat by seat tnya malaysian or foreigner?kalau malaysian dia akan bagi form untuk visa.isi siap2 terus dalam flite tu sbb xperlu nak susah2 kt airport nti.
kalau tggu kt airport baru nk isi,ramailah tukang yg nk tolong mengisinya.dan lepas isi diminta 'uang kopinya buk!!! nasib baik ana dah isi siap2,luggage pun 1 jer.5kg.so diorg xdelh berebut2 nk tlg bwk nkkan tips.

sampai jer kt sana,trus ambik teksi bluebird.dimana tambangnya lagi murah dari teksi2 lain.
mcm ana,dah booking hotel kt agoda.so ambik teksi trus ke Swiss-Belinn hotel..
upahnya Rp 50.000 (RM 15).xtw ler murah ke mahal tp sebab dah malam,ana belasah jer,jnji smpai hotel dan boleh rehat..

hotel ni mmg nice,neat n cool jer...
tapi bagi yang beragama islam,eloknya booking ibunda hotel atau hotel madani jer.lagi senang tempat makan dan dekat jer dgn tempat2 mnarik kt medan.boleh jalan kaki jer.
mcm kt Swiss-Belinn ni susah sket tmpt mkn.nk kena naik motor tayar 3 atau teksi jgk.dan silap2 leh kena pow gn diorg..
untuk pengalaman pertama ana,just so-so...next time,lets booking hotel madani!yeahhhhhh



pemandangan dari tingkat 5.

apa lg yer nk share????
hihi
tetibe lost la plak..
lenkali kalau igt update blk yoo..

jgn maraaaaa






No comments:

Post a Comment