Ads

Digital clock

jom kita kawan

Sunday, December 23, 2012

kelemahan itu ada padaku

Terima Kasih Allah...

Assalamualaikum sahabat...
arini saja je bermalas-malasan untuk bekerja..jadi cuba tuk merajinkan diri mengadap blog yang dah lama 'usang' ni..wahahahahaha..ok bact to nawaitu ana buka blog td k..nk bertanya korang pernah marah2 kt sape2 tak?maki hamun sape2 ke?'charooot' sesape ke dlm tweeter??(ibarat ayat johan "giler ngko xknl lisa surihani?nak kena charoot kt tweeter?"maharajalawak2012minggu6) hahahaha
kesimpulan pada persoalan diatas adalah sebab tgk kt laman sosial skrg ni byk nor yg duk mencharrooooot komedia X..apa sebenarnya sebab beliau-beliau di luar sana mengambil jalan cmtu ekk???
tahlh..
tapi apa2 yg berlaku sebenarnya datang dari diri sendiri.selidik diri sendiri:audit minda,audit hati,audit peribadi..itu yang sewajarnya kita buat bila berlaku sesuatu di luar jangkaan.
iman kita dhlh senipis kulit bawang,pasang surut plak tu..time pasang,ayuh kita kaw2 naik..sbb bila dh surut,kadang2 kita trleka dan lalai.tgk solat kita,jaga solat kita,jaga ayat yg akn kluar dri lidah kita,dan jaga org sekeliling kita.walaupun kita kaya amat,mereka lh yg akan trus berada disekeliling kita walaupun kdg2 kita pernah tercalar dek mereka.
tah pe2 merapu..dh xde idea.kbai
jom audit diri..apa yg kna ncr,sama2 kita close scpt mgkin.


No comments:

Post a Comment