Ads

Digital clock

jom kita kawan

Wednesday, February 11, 2015

KENAPA PERUT LELAKI BUNCIT SELEPAS KAHWIN??



Terima Kasih Allah...

Assalamualaikum sahabat...



Ramai yang bertanya kenapa orang lelaki bila dah berkahwin perut akan buncit. Selalu juga dengar orang cakap macam ni, “Sekarang ni kurus. Dah kahwin nanti mesti gemuk.” Walaupun istilah gemuk dan buncit itu tak sama, tapi dalam konteks ini ianya membawa maksud yang serupa, iaitu perut naik.Kalau jenis gemuk dari sebelum kahwin macam tak pelik sangat. Yang jadi pelik bila sebelum kahwin kurus kering dah kahwin badan naik berpuluh kilo. Kadang kadang badan ok, tak naik sangat pon, tapi perut dah 2 tahun mengandung pon tak beranak lagi….Secara logiknya ni apa yang kita selalu kata kalau buncit lepas kahwin jadi persoalan:

[+] Mane tak buncit, makan-minum semua tersedia bila dah kawen, nak pergi bersenam pon agak malas sebab bini dah ade kat rumah bersenam dengan bini je la.

[+] Dah kahwin, tak payah lah nak pikir pasal ‘market’. Cukuplah ada bini sorang.

[+] Isteri suka masak & suka try resipi baru, suami akan jadi bahan uji kaji or juri professional.

[+] Dah memang keturunan perut buncit, nak buat macam mana… Terima je la…

Tapi hakikatnya atau fakta yang perlu kita tahu:

[+] Lelaki yang dah kahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin sebenarnya. Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui alat sulit lelaki semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon yang membuatkan perut senang buncit.

[+] Bila ade sexual intercourse, orgasm & etc kelenjar pituari kat otak akan merembes hormon yang encourage cell growth.

[+] Lepas kahwin, selalu ada sexual activities. Kadar testosteron menurun masa air mani keluar akan menyebabkan kadar metabolisme menurun. Sebab tu perut senang buncit sebab badan susah nak bakar lemak/kalori.

[+] Hormon estrogen (pengumpul lemak) yang tinggi dalam badan yang merosakkan hormon testosteron. Kurang hormon testosteron, muscle produced akan berkurang.

Perempuan pun sama jugak, tapi perempuan lepas kahwin bertambah berat badan secara overall sebab terkena ‘buatan orang’. Fakta mengatakan perempuan bertambah berat badan kerana khasiat air mani si suami itu sendiri. Antara khasiatnya:

[+] Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein yang berkhasiat.

[+] Protein yang banyak akan meransang pertumbuhan sel dalam badan & menurunkan metabolisme.

[+] Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.

[+] Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.

[+] Mengurangkan jerawat.

[+] Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta juta hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

Bukanlah kena melawan fitrah kehidupan berumah tangga, tapi bila tengok pada punca, kesemua datang dari faktor hormon. So, cara untuk atasi/kurangkan perut buncit atau gemuk selepas berkahwin kita kena ‘kacau’ balik hormon kita.Paling utama, kurangkan hormon estrogen melalui pemakanan ataupun ambil anti-estrogen. Senaman dan gaya hidup sihat perlu diamalkan kerana boleh menstimulasikan kelenjar hormon kita agar bekerja secara optimum.

‪#‎Dapatkan‬ Omega Guard Shaklee + Herblax utk atasi masalah perut buncit

012-6818241
ida omar


No comments:

Post a Comment