Ads

Digital clock

jom kita kawan

Thursday, November 5, 2015

TESTIMONI SAKIT SARAF DENGAN SHAKLEE



Terima Kasih Allah... 

Assalamualaikum sahabat...


TESTIMONI PERTAMA (SAKIT SARAF BELAKANG)


Ini mak saya. Hampir 14 tahun beliau menderita sakit saraf.

Mulanya mak menyangka hanya lenguh-lenguh biasa. Maklumlah dulu kerja ladang, banyak tenaga yang dikerah demi mengejar RM300 sebulan.

Setelah mak berhenti kerja sekitar tahun 2007, mak sering mengadu sakit belakang bahu, selalu kebas-kebas tangan, berat kepala dan sering tidak dapat tidur malam.

Banyak kali mak ke klinik. Setiap kali berjumpa doktor, ayat yang sama juga didengar,


“biasalah… bila dah berumur ni, macam-macam lah penyakit datang.”

Sampai satu tahap, mak langsung tidak dapat tidur secara terlentang beralaskan bantal. Mak hanya boleh tidur beralaskan kusyen dalam keadan meniarap.
Disahkan Mengidap Sakit Saraf

Sakit belakang bahu mak semakin menjadi-jadi. Mak juga sering demam, batuk dan tidak bermaya.

Mak langsung tidak boleh memerah santan, dukung cucu dan sebagainya kerana lengan sebelah kanannya berdenyut-denyut.

Doktor yang biasa merawat mak telah merujuk mak ke hospital. Hasil pemeriksaan mengesahkan mak menghidap sakit saraf.

Atas nasihat doktor, saya belikan mak contour pillow. Alhamdulillah mak dapat tidur terlentang semula.

Doktor juga sarankan mak mandi air panas dan sebolehnya elakkan mandi air sejuk biasa. Saya belikan mak water heater.

Banyaknya ubat sakit saraf mak kena makan setiap hari. Tuhan sahaja yang tahu penderitaan yang mak hadapi.

Setelah hampir setahun mak makan ubat sakit saraf tersebut, penyakit lain pula datang. Mak disahkan mengidap kencing manis dan darah tinggi.

Kesian mak. Semakin banyak ubat yang perlu mak ambil setiap hari.

Mak beritahu saya yang dia dah tak sanggup lagi nak makan ubat hospital banyak-banyak, naik loya tekak katanya.

Berat badan lagilah… bagaikan dipam-pam. Mungkin kesan ubat-ubat yang mak makan.
Shaklee Sebagai Ubat Sakit Saraf Alternatif

Setelah saya bertemu dan berkenalan dengan Shaklee, tanpa ragu-ragu saya telah berikan mak vitamin Shaklee dengan harapan dapat meringankan penderitaan sakit saraf mak.

Mula-mula saya berikan 4 suplemen berikut:


B-Complex (120 tablet) RM53.75
B-Complex ini mak ambil sebiji setiap pagi untuk mengawal stres, di samping melancarkan peredaran darah dengan mengawal darah tersumbat di dalam saraf yang menjadi punca kepada sakit saraf mak.

Omega Guard (90 sofgel) RM136.00
Omega Guard mak ambil 3 biji setiap hari untuk mengawal kolesterol yang terdapat dalam saluran darahnya.

Garlic (60 tablet) RM47.50
Mak amalkan Garlic 2 biji sehari untuk mengawal darah tinggi yang dihidapinya.

Advanced Joint Health Tablet (90 tablet) RM124.00
Yang ini namanya agak panjang tapi saya panggil pendek, AJHT. Mak telan 2 biji AJHT setiap hari untuk kesihatan saraf, sendi dan lutut.
Berkesan Tapi Tak Mudah Juga

Setelah 3 bulan mak amalkan 4 jenis suplemen ini, mak beritahu sakit belakangnya berkurangan. 

Tetapi masalah lain pula timbul. Mak tak larat nak telan vitamin banyak-banyak, baginya sama seperti menelan ubat-ubatan hospital yang selama ini ditelan oleh mak setiap hari.

Oleh itu, saya berikan mak sebotol Vivix 150ml RM475.00 setelah yakin dengan banyak testimoni yang melibatkan semua penyakit mak.


Sekarang mak ‘pengguna tegar’ Vivix. Alhamdulillah, bacaan gula dalam darah mak turun dari 11 kepada 5 dalam masa 2 minggu pengambilan Vivix secara konsisten.

Sakit saraf mak juga sudah hilang terus! Alhamdulillah.

Walaupun mahal, bahagia rasanya bila dapat hadiahkan mak sebotol Vivix setiap bulan untuk kesihatan mak yang tidak ternilai.

Tanpa mak, siapalah kita! 

Cubalah hadiahkan Vivix untuk mak ayah kita selagi mereka masih ada. 

Share Itu Prihatin

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.
credit to: http://soleh.net/2014/02/18/ubat-sakit-saraf/

Itu adalah testimoni dari seorang ibu pengedar shaklee..
Jika tuan puan berminat,boleh la 
PM/WHATSAPP/TELEGRAM SAYA DI

=========================
+6012 6818241
+6012 6818241
+6012 6818241


No comments:

Post a Comment