Ads

Digital clock

jom kita kawan

Tuesday, November 17, 2015

"Sayang tanya pun marah?"

Terima Kasih Allah... 

 Assalamualaikum sahabat...

Haari ni saja2 nak update blog..

Semalam rasa nak merajuk dengan husband..
Mana taknya..bila kita tanya kenapa tak reply kat FB?
katanya : laa..awak tahu kan abg ni bukan selalu buka fb pun..abg like jer..abg xsuka komen2 ni.."

"kalau abg itu tak suka..ini tak suka.."
"tak yah la cakap dgn syg lagi.bye"

so, i nekad whatever yang dia sms i tak nak balas n kalau dia cal pun xnak jawab"

tapi bila dia sms tanya " kenapanya tak nak cakap pulok?"

"sebab selalu buat syg marah..tak pernah nak jaga hati syg..tak pernah nak ambik tahu apa yg syg suka ke tak"
(bukan main panjang balas msg :P)

"bilanya buat syg marah?"

"alaaa..haritu syg post kat fb dan tag nama abg tp tak komen pun?"
"nak reply apa syg oi..kan awk duk promote shaklee awk.abg nak komen apa?"
(ida dah boleh bayang dah mukanya cmna masa reply whatsapp ni..mesti such incridible face.apa salah aku ni???hahahahha)

"alaa..ada jer post pasal bukan shaklee..boleh jer komen" 
(still tak nak kalah kan ;) )

"yelah..sori..nanti abg gi like semua post syg yer"

"pastu masa balik haritu cari seluar tak jumpa pun marah.."
(mmg sy tak puas hati bila dia marah tanya seluar dia)

"laaa..itu bukan marahla syg..abg tanya tu.."

"itu bukan tnya..itu marah..cari seluar tak jumpa sbb kain baju byk xteratur..kenapa tak teratur?sbb abg la..sape suruh tak beli almari besar..almari yang ada tu,baju amamr saja pun dah penuh"

"yelah..nanti baju abg tak payah la lipat..gantung jer,,sng kan?lagi?apa lagi?"

masa tengok polis evo tu,abg ckp dah tengok dah dengan kawan2 ..xde bagitahu syg pun? bila syg tanya pegi dengan sape...abg ckp "dengan kwn2 tmpt keje la..dgn sape lagi"

"syg tanya pun marah????"

"laaaaa..itu bukan marah la syg..itu bagitahu..pegi dengan kwn2 rumah & tmpt keje."

tengok! ada je jawapan dia kan??
stress tahu..
tapi semalam lepas bagitaw tak nak dah bercakap dengan husband dah, ida terpikir..mesti hormon nak berubah ni.nak datang bulan ke apa lah ni.asyik nak marah orang je.."
(dan opkos la husband jd mangsa :P

But still he is wrong right?


then  pagi tadi,lepas hantar ammar ke sekolah, dia call

macam biasa ida jawab call dan cerita itu ini..
"dia tnya dah sampai ofis ke belum?
"belum lagi..tadi gi pos barang jap."
(then baru ingat i merajuk dengan dia semalam tak habis lagi)

"eh lupa lak..syg xnk bcakap la dgn abg"

dan dia apalagiiiii
"hihihihihihihihih"
(dah tahu kalau gelak camtu,muka husband mcm apa..eeeeee perli la tuuuuuu)

so memang patut la kan ida merajuk dengan dia???



3 comments: